Zoeken

Woede over hoge prijzen voor overtocht Marokko Spanje

9 mei 2021 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Reizigers en de regionale raad voor toerisme in Tanger beklagen zich over de prijsstijging van de overtochten tussen Spanje en Marokko.

Voor veel reizigers is een prijs van 5000 dirham voor een overtocht naar Spanje exorbitant hoog. De woede die nu weer oplaait onder de reizigers over de hoge prijzen is iets dat al jaren speelt. De ontmanteling van semi-publieke scheepvaartbedrijven en de intrede van buitenlandse private bedrijven die steeds meer macht krijgen in deze sector zouden de oorzaken zijn van het probleem, meldt de krant Al Akhbar. Hierdoor is het maritieme vervoer van Marokko het duurst van het hele Middellandse Zeegebied.

De roep om stabiele en redelijke prijzen dateert van vóór de uitbraak van het coronavirus. Tot ergernis van de reizigers is er nog altijd niets veranderd. De Marokkaanse rederijen hebben nog steeds geen effectieve aanpak om de prijzen omlaag te krijgen. Hierdoor kiezen wereld-Marokkanen steeds vaker voor lijndiensten die concurrerende prijzen hanteren.

Ook de regionale raad voor toerisme in Tanger protesteert tegen de hoge ticketprijzen. De raad pleit voor een redelijke prijs die het belang dient van zowel de rederijen als de toerisme-sector.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team