Zoeken

Marokko: welke stadions voor WK-2030?

4 oktober 2023 - 22:00 - Sport

©

Terwijl de FIFA zich voorbereidt op de aankondiging van het selectieproces, hebben Marokko, Spanje en Portugal al belangrijke stappen ondernomen voor de organisatie van het Wereldkampioenschap voetbal in 2030. Intensieve besprekingen zijn reeds gehouden tussen de drie landen om de best mogelijke gezamenlijke kandidatuur op tafel te leggen.

Marokko heeft voorgesteld zes stadions ter beschikking te stellen in Casablanca, Rabat, Tanger, Marrakech, Agadir en Fez, meldt Atalayar. Spanje zal negen stadions openenen en Portugal drie. Hiermee hopen de drie partners sterker te staan dan het trio VS-Canada-Mexico dat met 16 stadions de organisatie van het WK-2026 toegekend kreeg.

Lees ook: WK 2030: kandidatuur Spanje, Portugal en Marokko favoriet volgens FIFA-baas

Van de voorgestelde Marokkaanse stadions is het Grand Stade de Casablanca het meest opvallend, met een capaciteit voor 93.000 toeschouwers. Hier is ook het openingsduel gepland. In totaal wil Marokko 32 van de 104 wedstrijden van het toernooi hosten, wat neerkomt op 31% van alle wedstrijden.

Lees ook: Koning Mohammed VI vraagt Golfstaten om hulp voor WK 2030

Naast het trio Marokko-Spanje-Portugal plannen ook Argentinië, Paraguay, Uruguay en Chili een gezamenlijk bod. De gezamenlijke kandidatuur van Saudi-Arabië, Griekenland en Egypte lijkt minder waarschijnlijk. In december 2024 zal de FIFA het gastland voor 2030 bekendmaken, na een stemming met 211 voetbalbonden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team