Zoeken

Marokko: 21 miljard dirham voor afvalbeheer

2 januari 2022 - 12:00 - Economie

©

Marokko heeft in 2021 ongeveer 21 miljard dirham uitgegeven aan projecten voor het beheer van huishoudelijk afval en de bestrijding van vervuiling.

Volgens de minister van Energietransitie en Duurzame Ontwikkeling, Leila Benali, maken deze projecten deel uit van het Nationaal Programma voor het beheer van huishoudelijk afval (PNDM). Zij wijst erop dat er in de sector van het afvalbeheer een belangrijke ontwikkeling heeft plaatsgevonden, maar dat er nog veel moet worden gedaan. Met name op het gebied van ongereguleerde stortplaatsen, meldt MAP.
Het ministerie heeft verschillende programma’s gelanceerd voor herstel van het milieu, behoud van natuurlijke hulpbronnen en bestrijding van verontreiniging.

Lees ook: Nederlands bedrijf wil plastic afval recyclen in Marokko

Benali stelt dat haar ministerie ongeveer 47 miljoen dirham heeft uitgegeven om haalbaarheidsstudies voor afvalprojecten uit te voeren, aanbestedingen voor stortplaatsen op te stellen, afval professioneel te herbeoordelen en ongereguleerde stortplaatsen te sluiten. Dit maakt deel uit van een programma om steun, advies en technische bijstand te verlenen aan plaatselijke besturen.

Lees ook: Marokko: afval op straat gooien kost vanaf nu 10.000 dirham

De doelstellingen van het PNDM zijn onder meer het verhogen van het percentage professionele afval, het voorzien van alle steden van gecontroleerde stortplaatsen, het saneren van ongecontroleerde stortplaatsen en het professionaliseren van de sector, zo werd benadrukt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team