Zoeken

WK 2022: vrouwen bezetten massaal cafés in Tanger (video)

6 december 2022 - 07:00 - Marokko

©

De succesvolle deelname van het Marokkaanse elftal aan het wereldkampioenschap voetbal lokt Marokkaanse vrouwen massaal naar cafés in Tanger. Daar genieten ze zij aan zij met anderen van de uitbundige sfeer.

Dit WK heeft een bijzonder neveneffect: in de café’s zijn steeds meer vrouwen aanwezig. "De plaats van een vrouw is in de keuken", "Je kunt een vrouw niet uitleggen wat buitenspel is",... De clichés krijgen tijdens dit wereldkampioenschap voetbal een serieuze dreun, mede door de prestaties van de Atlas Leeuwen.

Lees ook: Arabische landen steunen Marokko op WK-2022

In Tanger zitten vrouwen op de eerste rijen van cafés. Vergezeld door hun kinderen, of alleen, bestormen vrouwen van alle leeftijden de cafés van de Zeedijk, de Avenue Mohammed V of de vele cafés in de winkelcentra van de stad, schrijft Le360.

Lees ook: Marokko speelt 8ᵉ finale tegen Spanje op WK

Gehuld in rood en groen zorgen Marokkaanse vrouwen voor extra kleur en sfeer onder de supporters van het nationale team, met hun vreugdekreten, hun liedjes en youyous. Bij het laatste fluitsignaal nemen ze de straten van de stad over voor festiviteiten die tot diep in de nacht duren en bewijzen zo dat voetbal geen mannenspel is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team