Zoeken

Zes Marokkaanse vrouwen bij meest uitzonderlijke vrouwen in Afrika

25 november 2022 - 18:00 - Marokko

©

In de lijst van de 110 opmerkelijkste vrouwen in Afrika voor het jaar 2022 zijn zes Marokkaanse vrouwen opgenomen. Het tijdschrift The New Africa wil met de ranglijst bijdragen aan een cultuur van erkenning voor mannen en vrouwen met een visie voor de vooruitgang van het Afrikaanse continent.

Het betreft Jamila Sedqi, de eerste vrouwelijke Marokkaanse rechter bij het Administratieve Tribunaal van de Afrikaanse Unie, Aicha Duihi, activiste en voorzitster van het Internationale Observatorium voor Vrede, Democratie en Mensenrechten, gevestigd in Genève en Nouzha Bouchareb, voormalig minister van Nationale Ruimtelijke Ordening, Urbanisme, Huisvesting en Stadsbeleid en voorzitster van ConnectinGroup Int’l.

Lees ook: Marokko meest invloedrijke land in de Maghreb

Op de lijst staan verder ook nog Karima Rhanem, voorzitster van het Internationaal Centrum voor Diplomatie, Asmae Boureddaya, een jonge diplomate die zich bijzonder inzet voor Afrikaanse zaken, en Meryem Ouhssata, een jonge leidster in de pan-Afrikaanse parlementaire diplomatie, schrijft Article19.

Lees ook: Topvrouw Ilham Kadri brak doorheen drie glazen plafonds

Het medium selecteerde vrouwen die uitzonderlijke moed en leiderschap hebben getoond in hun missie voor de bescherming van het milieu, de verdediging van mensenrechten en het promoten van de ontwikkeling op het continent door middel van politiek, kunst en cultuur, ontwikkeling en economisch partnerschap, maatschappelijke organisatie en diplomatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team