Zoeken

Vrouwen in Tanger vieren vrouwendag met "Hayk"

8 maart 2023 - 12:00 - Marokko

©

In de stad Tanger heeft een groep vrouwen besloten om de Internationale Vrouwendag dit jaar op een unieke manier te vieren: ze dragen met trots een "Hayk", een traditioneel Marokkaans kledingstuk. Het symbolische gebaar wordt gezien als een boodschap van trots en empowerment.

De "hayk", ook bekend als "fouta", is een traditioneel kledingstuk dat gedragen wordt door vrouwen in Marokko, Algerije en Tunesië. En hoewel het een traditioneel kledingstuk betreft, wint de hayk aan populariteit in de hedendaagse mode, vooral onder de jongere generatie, schrijft Welovebuzz.

Lees ook: 100 jaar Marokkaanse schoonheid in 1 minuut (video)

Deelneemsters aan de actie zeggen dat het dragen van de "hayk" een manier is om de schoonheid van de Marokkaanse cultuur in beeld te brengen en te tonen dat ze trots zijn op hun Marokkaanse identiteit. Ze benadrukken ook dat het dragen van het kledingstuk tot doel heeft de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw te vieren.

Lees ook: Vrouwen Rabat eisen gelijkheid!

Het evenement kreeg veel bijval op sociale media. Veel mensen juichten de moed van deze vrouwen toe, omdat ze ervoor kozen deze belangrijke dag voor vrouwenrechten op hun manier te vieren. De vrouwen van Tanger riepen op tot meer respect en gelijkheid voor alle vrouwen. Hun boodschap van empowerment en culturele trots werd in heel Marokko gehoord en herinnerde iedereen eraan dat vrouwen het recht hebben zich te uiten en zich te laten gelden in een maatschappij waar hun stem vaak het zwijgen wordt opgelegd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team