Zoeken

Mogelijk deze winter al vluchten van Brussels Airport naar Marokko

29 oktober 2020 - 18:00 - Wereld

©

Brussels Airport overweegt om Marokko toe te voegen aan de 120 bestemmingen buiten Europa waar in het winterseizoen weer op gevlogen gaat worden vanaf Brussel-Zaventem. Alleen de Marokkaanse autoriteiten moeten nog een aantal zaken in orde maken om hier daadwerkelijk gebruik van te kunnen maken.

Afhankelijk van de gezondheidssituatie per land zouden er volgens de manager van Brussels Airport deze winter nieuwe bestemmingen moeten komen met vertrek vanuit Brussel. Voorlopig is de epidemiologische situatie in Marokko nog niet zodanig verbeterd dat vluchten vanaf Brussels Airport al mogelijk zijn, maar dit zou in de komende weken kunnen veranderen. Op dit moment telt Marokko nog steeds 207.728 besmettingsgevallen (+3985 nieuwe besmettingen), 171.591 genezingen en 3506 doden.

In het winterseizoen, dat loopt tot 25 maart 2021, gaan zo’n 40 luchtvaartmaatschappijen bijna 450 vluchten per week verzorgen naar 120 bestemmingen vanaf de luchthaven van Brussel. Mocht Marokko worden opgenomen in deze lijst van bestemmingen, dan kan dat enig herstel brengen voor de hard getroffen toerismesector in het land.

De deelname aan het programma is ook afhankelijk van de versoepeling van de toegangsvoorwaarden om Marokko binnen te kunnen komen. Nu moet er een negatieve PCR-test worden overlegd die niet ouder is dan 72 uur om het land in te kunnen. Tevens moeten reizigers een reservering hebben bij een toeristische accommodatie of een uitnodiging van een Marokkaans bedrijf en moet er een ingevuld gezondheidsformulier worden getoond bij aankomst.

Tot slot zijn er ook nog maatregelen van Brussels Airport waar de luchtvaartmaatschappijen aan moeten voldoen. Naast het respecteren van hygiënevoorschriften, moet de regel wat betreft het houden van afstand worden nageleefd, moet er een negatief testresultaat worden getoond en is het verplicht om een masker te dragen op de luchthaven en tijdens de vlucht. Bovendien moeten luchtvaartmaatschappijen de lucht in het toestel elke twee tot drie minuten verversen door HEPA-filters te gebruiken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team