Zoeken

Nieuwe vluchten naar Marokko vanaf de luchthaven van Brussel

14 december 2020 - 12:20 - Wereld

©

Na een flinke daling van het aantal passagiers in het afgelopen jaar door de reisbeperkingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil Brussels Airport de draad weer oppakken door in de kerstvakantie weer vluchten naar verschillende bestemmingen aan te bieden, waaronder naar Marokko.

Brussels Airport gaat tijdens de twee weken durende vakantie, lijnvluchten aanbieden naar populaire bestemmingen. Er zal worden gevlogen naar Marokko, Spanje, de Canarische Eilanden, Portugal, Turkije en Polen. Ook worden er vluchten aangeboden naar de Golfstaten, Noord-Amerika (Washington, New York, Montreal) en de Democratische Republiek Congo (Kinshasa).

Waar het personenvervoer totaal is ingestort is er een enorme toename in de vraag naar vrachtvervoer. De komende maanden wil de Brusselse luchthaven ook een belangrijke rol spelen in de levering van coronavaccins op mondiaal niveau.

Volgens de CEO van de Brussels Airport Company, Arnaud Feist, is de luchthaven klaar voor de gekoelde opslag en transport van de vaccins. Zo heeft Brussels Airport de grootste gekoelde ruimte-infrastructuur (30.000 m²) van Europa tot zijn beschikking. "Samen met een veertigtal logistieke partners die gespecialiseerd zijn in het transport van farmaceutische producten bij een constante temperatuur kunnen we veel betekenen in de distributie van vaccins. We hebben de expertise, de infrastructuur en de apparatuur om een belangrijke rol te spelen in dit mondiale volksgezondheidsprobleem", zegt Feist.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team