Zoeken

Passagiers uit Marokko getest op corona op Belgische luchthavens

7 januari 2021 - 15:20 - Wereld

©

Passagiers die vanuit Marokko, Turkije, Spanje, Portugal en Martinique op de luchthavens van Brussel en Charleroi aankomen, worden onderworpen aan een Covid-19 test.

Van de 4868 passagiers die vanuit deze vijf landen zijn aangekomen op Brussels South Charleroi Airport (BSCA) zijn 804 mensen getest op het coronavirus. De luchthaven kan 750 mensen per dag testen.

In een persbericht van de luchthaven Brussels Airport staat vermeld dat er in het eerste weekend van 2021 ruim 4600 van de 15.000 aangekomen passagiers zijn getest. Volgens marketingdirecteur Laurent Blanchart zijn er op zondag 804 reizigers getest in het nieuwe screeningscentrum van de luchthaven van Charleroi.

Afgelopen zondag opende Brussels Airport drie nieuwe testlocaties, waaronder een drive-in. Hier kunnen reizigers getest worden terwijl ze in hun auto blijven zitten. De testlocaties op de Brusselse luchthaven zijn alle dagen van 03.30 uur tot middernacht open.

Van passagiers die langer dan 48 uur in een land met code rood zijn geweest wordt verwacht dat ze een quarantaineperiode naleven. Om mensen te stimuleren om dit ook daadwerkelijk te doen is de testcapaciteit van de twee luchthavens uitgebreid en is er een nieuwe testlocatie geopend bij het treinstation Brussel-Zuid. Dit nieuwe testcentrum wordt aangestuurd door het Rode Kruis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team