Zoeken

Wereldrecord Hicham El Guerrouj verbroken door... valsspelers in India

15 maart 2023 - 09:00 - Sport

©

In India hebben twee kandidaten die deelnamen aan de wervingscampagne van de politie van Mumbai, op frauduleuze wijze het wereldrecord voor mannen op de 1600 meter verbroken. Dit record staat op naam van de Marokkaanse atleet en specialist in lange- en middellange afstand, Hicham El Guerrouj. Ze werden geëlimineerd.

Met een finish van 3 minuten en 42 seconden verbraken de kandidaten het wereldrecord met een looptijd van 3 minuten en 43 seconden. Het wereldrecord is nog steeds in handen van de Marokkaanse atleet Hicham El Guerrouj (3 min 43 sec 13). Verbijsterd gingen de agenten op onderzoek uit en ontdekten ze dat de twee hadden gefraudeerd.

Lees ook: Hicham El Guerrouj verliest wereldrecord op mijl (foto)

De politie van Mumbai organiseerde de race van 1600 meter, verdeeld in vier ronden van elk 400 meter, als onderdeel van een wervingswedstrijd. De politie van Mumbai gebruikt een technologie die de looptijd nauwkeurig berekent. Voor de race krijgt elke kandidaat een paar chips, die aan de schoenen of benen van de kandidaten worden bevestigd. De chips berekenen de looptijd.

Lees ook: Hicham El Guerrouj vertelt over carrière als topatleet

Volgens de politie wisselden Nikhil Virendra Yadav en zijn vriend Vikas Devidas Sardar voor elke ronde chips uit. Bij ondervraging gaven beide kandidaten toe vals te hebben gespeeld en werden zij ter plaatse gediskwalificeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team