Zoeken

Marokkaanse atleet Redouan Nouini vlucht voor dopingtest

5 april 2023 - 13:00 - Sport

©

De Marokkaanse atleet Redouan Nouini won zondag de halve marathon van Las Galletas de Arona in Tenerife, maar wordt nu beschuldigd van dopinggebruik omdat hij een dopingtest ontliep.

"Ik heb net de halve marathon van Las Galletas gelopen waar ik derde werd", schreef atleet Alberto Puyuelo op zijn Twitter-account. "Aan het eind werden de winnaars, Redouan Nouini en mezelf opgeroepen voor een dopingcontrole. Maar hij vluchtte voor de controle en heeft zijn prijs niet kunnen ontvangen...", Puyelo eindigde als derde met een tijd van 1:08:03, achter de Let Dimitrijs Serjogins die met 1:06:58 als tweede over de streep ging.

Lees ook: Alistair Overeem verliest zege op Badr Hari door doping

Puyuelo is de vice-Europees kampioen 50 km. Hij zegt het jammer te vinden dat de sport "vol valsspelers zit". De Marokkaanse atleet moet volgens hem "gediskwalificeerd en bestraft" worden. Nouini won de halve marathon met een tijd van 1:05:40 "op een zwaar parcours met 23-25°". "Toen ik de test aflegde, kwamen ze me vertellen dat hij was weggelopen. Ik kan het niet geloven. Volgens de organisatoren wordt nu beschouwd dat hij positief getest is en wacht hem een zware sanctie", zegt Puyuelo in een interview met Heraldo.

Het stadsbestuur van Arona bevestigt dat de 34-jarige Nouini de tribune heeft verlaten toen hij werd opgeroepen om een dopingtest te ondergaan op verzoek van leden van de Spaanse Commissie voor de bestrijding van doping in de sport (CELAD). De winnaar van de 26e editie van de toonaangevende halve marathon van Las Galletas de Arona ontvangt een prijs van 750 euro.

Lees ook: 16 Marokkaanse atleten wegens doping geschorst

In afwachting van een onderzoek wordt Nouini momenteel nog beschouwd als de winnaar van de race, maar alles wijst erop dat hij zal worden gediskwalificeerd ten gunste van de Let Dimitrijs Serjogins. De Marokkaanse atleet won vorig jaar de halve marathon van Santander met een tijd van 1.09.06 en werd twee weken geleden nog uitgeroepen tot winnaar van de halve marathon van Coslada met een tijd van 1:05:37.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team