Zoeken

Wereldrecord Hicham El Guerrouj na 24 jaar verbroken

11 september 2023 - 16:00 - Sport

©

De Noorse hardloper Jakob Ingebrigtsen heeft het 24 jaar oude wereldrecord op de 2000 meter van de Marokkaan Hicham El Guerrouj verbroken.

Ingebrigtsen liep een nieuwe recordtijd van 4:43.13, waarmee hij het oude record van de Marokkaanse atleet met meer dan een seconde verbeterde. Deze prestatie werd neergezet tijdens de Memorial Van Damme in België, een onderdeel van de Diamond League. Tempomakers Mounir Akbache, Boaz Kiprugut en Cornelius Tuwei begeleidden Ingebrigtsen naar zijn overwinning, met meer dan dertig meter voorsprong op de andere lopers.

Lees ook: Wereldrecord Hicham El Guerrouj in gevaar

Bij aanvang van de race was Ingebrigtsen zeer gefocust en volgde hij zijn tempomakers nauwgezet. Toen het tijd was om de laatste vijfhonderd meter solo af te leggen, versnelde hij en liet zijn tegenstanders ver achter zich. Groene lichten langs de baan gaven in real-time aan dat er een record in de maak was.

Lees ook: Hicham El Guerrouj verliest wereldrecord op mijl (foto)

Dit jaar heeft Ingebrigtsen al een indrukwekkende reeks prestaties neergezet en is hij een belofte voor de Diamond League-finale in Eugene, Verenigde Staten. In juli brak hij zijn eigen Europese record op de 1500 meter in Polen. In juni registreerde hij in Parijs de beste wereldtijd op de 2 mijl. En op de laatste wereldkampioenschappen in Boedapest won hij goud op de 5000 meter en zilver op de 1500 meter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team