Zoeken

Arabische Liga keurt kaart Marokko met Sahara goed

26 december 2021 - 20:20 - Marokko

©

Na de Verenigde Staten en verschillende andere landen en organisaties is het nu de beurt aan de Arabische Liga om de kaart van Marokko met inbegrip van de Sahara goed te keuren. In een nota beveelt de Arabische Liga haar instellingen en organisaties aan het voorstel te onderschrijven.

Persagentschap MAP meldt dat volgens Arabische diplomatieke bronnen de Arabische Liga aan al haar instellingen en organisaties een nota heeft doen toekomen waarin de goedkeuring van de Marokkaanse kaart wordt aanbevolen en de volledige eerbiediging van de inhoud ervan wordt geëist. De nota ging vergezeld van een complete kaart van de Arabische wereld, waarop Marokko met zijn zuidelijke provincies staat.

Lees ook: Ook NAVO erkent Marokkaanse Sahara

Dit besluit volgt op een klacht van een Algerijnse delegatie, tegen de vertoning van een kaart van Marokko met de Sahara op een evenement van de Arabische Vrouwenorganisatie in Caïro. Verder hebben de Algerijnse directeur-generaal van douane Noureddine Khaldi en leden van zijn delegatie geprotesteerd op een bijeenkomst van douaneautoriteiten van de MENA-regio, waar ook de volledige kaart van Marokko werd gebruikt.

Lees ook: Marokko: excuses Belgisch scholennetwerk voor landkaart zonder Sahara

Tijdens de recente ministeriële bijeenkomst van de Arabische ministers van Huisvesting in Amman, Jordanië, hebben de deelnemers benadrukt dat de geografie en de soevereiniteit van de staten moeten worden geëerbiedigd. De vergadering riep ook op tot de publicatie van een volledige en ondeelbare kaart van de Arabische wereld bij alle gelegenheden die worden georganiseerd door organisaties, verenigingen en instellingen die zijn aangesloten bij de Raad van Arabische ministers van Huisvesting.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team