Zoeken

Wereld-Marokkanen betalen volle prijs bij Spaanse benzinestations

6 juni 2022 - 18:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Buitenlandse toeristen en voertuigen van Marokkanen die in het buitenland wonen, zullen de korting van 20 cent per liter benzine aan de pomp in Spanje niet krijgen. De oliemaatschappijen hebben de Spaanse regering gevraagd om deze maatregel in het kader van de Operatie Marhaba niet toe te passen.

Oliemaatschappijen willen de gevolgen van de stijging van de diesel- en benzineprijs enkel voor de Spanjaarden verzachten, zo meldt Ok Diario. "We kunnen deze maatregel niet op iedereen toepassen, vooral niet op toeristen die deze zomer komen", benadrukten medewerkers van een oliemaatschappij. Ze menen dat de Operatie Marhaba dit jaar uitzonderlijk zal zijn, na twee jaar te zijn afgelast.

Lees ook: Wereld-Marokkanen: officiële start operatie Marhaba 2022

Deskundigen uit de sector zijn van mening dat de toepassing van de korting voor alle bestuurders in Spanje, twijfels doet rijzen over de doeltreffendheid van de maatregel. De Economische en Sociale Raad (ESC) heeft de maatregel onlangs als "inefficiënt" en "regressief" bestempeld. Zo denkt Cepsa CEO Maarten Wetselaar dat het niet effectief is als met iedereen rekening moet gehouden.

Lees ook: Hoge brandstofprijzen in Marokko meevaller voor Melilla

De oliemaatschappijen hebben de ontmoeting met de regering ook aangegrepen om te vragen om een verlenging van de maatregel. De Spaanse autoriteiten overwegen aan dit verzoek te voldoen en de maatregel met zes maanden te verlengen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team