Zoeken

Miljardair Anas Sefrioui afwezig op rechtszaak

17 september 2021 - 12:40 - Gemeenschap

©

Zakenman Anas Sefrioui en zijn familie hebben dinsdag hun afspraak met de rechtbank van eerste aanleg van Casablanca gemist. Zij waren gedagvaard naar aanleiding van de klacht die EPC Maroc had ingediend, wegens de vernieling van hun gebouwen in Bouskoura, zonder enige waarschuwing.

De CEO van de Addoha-groep, Anas Sefrioui, en zijn familieleden Saad Sefrioui, Kenza Sefrioui en Malik Sefrioui, moesten op 14 september 2021 voor de correctionele kamer van de rechtbank van eerste aanleg van Casablanca verschijnen, maar schitterden door afwezigheid, zo meldt de Arabischtalige website Al Omk. EPC Maroc beschouwt de vernieling van zijn administratieve en commerciële lokalen in Bouskoura op 29 maart 2021 als onrechtmatig en heeft daarom op 8 juni een rechtstreekse dagvaarding tegen hen ingediend voor de correctionele rechtbank.

Lees ook: Miljardair Anas Sefrioui en familie voor de rechter

De aanklachten tegen hen zijn: onteigening door een georganiseerde bende met gebruikmaking van geweld, bedreigingen en het dragen van een wapen, vernietiging van alle materiële elementen van een onderneming, fraude, diefstal en andere. EPC Maroc eist een voorlopige schadeloosstelling van 10 miljoen dirham voor de geleden verliezen, in afwachting van de afronding van de expertise- en evaluatiewerkzaamheden. De eerste gedeeltelijke raming bedraagt 67 miljoen dirham, alleen al voor materiële verliezen en diefstal.

Lees ook: Anas Sefrioui reageert op aanklacht tegen hem en zijn familie

In een verklaring reageerde de CEO van de Addoha-groep op de klacht die tegen hem en leden van zijn familie is ingediend. "In tegenstelling tot wat EPC Maroc beweert, is de sloop op 29 maart 2021 verricht in aanwezigheid van de bevoegde autoriteiten. Die hebben vastgesteld dat de lokalen leeg waren en dat er geen roerende goederen, personen, industriële of administratieve installaties aanwezig waren. Een deurwaarder nam hier nota van", verzekerde Anas Sefrioui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team