Zoeken

Wereld-Marokkaanse doet verkiezingskandidaat de das om

4 oktober 2021 - 12:40 - Gemeenschap

©

Een Marokkaanse vrouw die in het buitenland woont, is in Casablanca opgelicht door een man die kandidaat was voor de verkiezingen van 8 september voor een bekende politieke partij. Dankzij een flyer voor de verkiezingen, kon hij worden geïdentificeerd en gearresteerd na een klacht voor vertrouwensmisbruik en oplichting.

Het slachtoffer was in contact gekomen met de verkiezingskandidaat via een Facebookpagina waarop hij huishoudapparatuur verkocht. De vrouw kocht meerdere apparaten die ze ook betaalde. Haar bestelling werd echter nooit geleverd.

Lees ook: Marokko: verkiezingskandidaat gearresteerd wegens corruptie (video)

Assabah bericht dat de vrouw herhaaldelijk telefonisch met de oplichter sprak en alle gesprekken opnam. Met deze opnames stapte ze naar de rechtbank in Casablanca waar ze aangifte deed. Het onderzoek nam enige tijd in beslag omdat ze de gegevens van de verkoper niet kende.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: "Het geld stroomde rijkelijk"

Ze kwam toevallig een flyer voor de verkiezingen tegen waarop de foto van de oplichter stond. De man had zich kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in Berrechid. Ze waarschuwde de politie die de oplichter wisten te lokaliseren en te arresteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team