Zoeken

Ex-premier Benkirane in opspraak na operatie in Frankrijk

10 oktober 2021 - 15:40 - Marokko

©

Voormalig regeringshoofd Abdelilah Benkirane is in opspraak geraakt door een bericht op sociale media. De politicus was afwezig tijdens de verkiezingen van 8 september in Marokko. Op zijn Facebook-pagina legde hij deze week zijn afwezigheid uit, met veel kritiek als gevolg.

De voormalige leider van de PJD-partij verklaarde zijn afwezigheid door gezondheidsproblemen en een chirurgische ingreep die hij eerder deze week in Frankrijk onderging. Het vertelde nog dat hij het naar omstandigheden goed doet.

Lees ook: Benkirane mogelijk terug als partijleider PJD

Volgens familieleden van Benkirane lag hij in een ziekenhuis in Parijs. "Alles gaat goed. De operatie die ik vandaag, donderdag, onderging, is een succes, hamdulillah. Ik herstel goed volgens het medisch team dat de operatie verrichte," schreef de voormalige premier in een bericht op Facebook op 7 oktober.

Lees ook: Verkiezingen Marokko: Abdelilah Benkirane zorgt voor verrassing

Wat Benkirane waarschijnlijk niet verwachte, zijn de tientallen negatieve reacties die hij ontving, omdat hij zich in het buitenland laat verzorgen. "Als je je missie had volbracht toen je aan het hoofd van de regering stond, zou je niet naar Parijs hoeven af ​​te reizen om een operatie te ondergaan", schrijft een Marokkaanse internetgebruiker. "Het is onaanvaardbaar dat een voormalig regeringsleider naar Frankrijk reist om zorg te krijgen [...] tien jaar aan het hoofd van de regering en we hebben geen ziekenhuis dat je van zorg kan voorzien," zegt een andere lezer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team