Zoeken

Oplichter wereld-Marokkaanse gearresteerd

30 oktober 2019 - 12:49 - Marokko

©

Een in het buitenland wonende Marokkaanse vrouw is door een jonge bedrieger uit Meknes voor honderduizenden dirhams opgelicht.

Het slachtoffer had de jongeman op Facebook leren kennen. Hij stelde zich voor als een spirituele genezer en won haar vertrouwen. De vrouw vroeg hem zijn hulp voor haar zuster die volgens haar bezeten was door djinns.

De vrouw betaalde hem een eerste bedrag van 10.000 dirham. Haar zus, die in werkelijkheid aan epilepsie lijdt, werd enkele dagen later toevallig beter, waardoor het slachtoffer nog meer in haar "genezer" ging vertrouwen.

Tijdens hun gesprekken vertelde de oplichter dat onder haar huis in Taza een schat van 40 kilo goud en edelstenen begraven lag. De schat werd echter door djinns beschermd. Hij stelde dat hij hen kon wegjagen en vroeg daarvoor 15 procent van de schat.

Pas nadat ze hem 300.000 dirham had gestuurd en niets meer van hem te horen kreeg, besefte de vrouw dat ze was opgelicht en deed ze aangifte bij de politie in Meknes. De oplichter werd gearresteerd en aangeklaagd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team