Zoeken

Marokko-Peru: Peruaanse spelers gearresteerd na botsingen met politie (video)

28 maart 2023 - 13:00 - Sport

©

In het hotel waar het Peruaans voetbalelftal verblijft in aanloop naar het oefenduel tegen Marokko dinsdagavond, zijn er incidenten uitgebroken. Honderden supporters hadden zich voor het hotel verzameld om hun spelers te verwelkomen, maar de situatie escaleerde in botsingen met de Spaanse politie.

Volgens getuigen zou een politieagent ten onrechte Yoshimar Yotún, een Peruaanse speler, hebben geduwd, waarna de speler reageerde door de agent op zijn beurt weg te duwen. De ruzie liep uit tot een handgemeen tussen de Peruaanse international en de Spaanse politieman.

Lees ook: Marokkaanse internationals slachtoffer racisme in Spanje

De Peruaanse doelman Pedro Gallese werd ook kort vastgehouden vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij het incident, maar is sindsdien zonder aanklacht vrijgelaten. De Peruaanse consulaire autoriteiten hebben bevestigd dat Gallese op weg was naar het hotel om zich bij zijn teamgenoten te voegen voor de vriendschappelijke wedstrijd.

Lees ook: Marokko-Peru: om hoe laat en op welke zender wordt de wedstrijd uitgezonden?

De Peruaanse pers ontkent dat andere leden van het team, waaronder Álex Valera, Yoshimar Yotún en José Carvallo, zijn gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team