Zoeken

Marokkaans elftal zes keer meer waard dan Peruviaans team

28 maart 2023 - 19:00 - Sport

©

Het Peruviaanse team onder leiding van Juan Reynoso, heeft op de internationale markt een bescheiden waarde in vergelijking met het Marokkaans elftal. De duurste Marokkaanse speler is meer waard dan alle Peruviaanse spelers bij elkaar. De twee teams spelen deze dinsdag een vriendschappelijke wedstrijd in Madrid.

De Atlas Leeuwen, halve finalist van het WK 2022 in Qatar en winnaar van hun laatste wedstrijd tegen Brazilië (2-1), zijn veel meer waard dan het Peruviaanse team, dat zijn laatste wedstrijd tegen Duitsland met 2-0 verloor. Volgens Transfermarkt heeft het Marokkaans elftal een totale waarde van 307 miljoen euro en is hun duurste speler, Achraf Hakimi, de rechtsback van PSG, met 70 miljoen euro meer waard dan de hele Peruviaanse ploeg.

Lees ook: Marokko-Peru: om hoe laat en op welke zender wordt de wedstrijd uitgezonden?

De waarde van het Peruviaans elftal bedraagt slechts 47,85 miljoen euro en hun duurste speler, middenvelder Renato Tapia, heeft een waarde van 7,5 miljoen euro op de transfermarkt, 10% van Achraf Hakimi’s waarde. Hakimi zal vanavond echter niet spelen volgens bondscoach Walid Regragui. Maar de Atlas Leeuwen tellen veel talenten, zoals Noussair Mazraoui die waarschijnlijk Hakimi zal vervangen, Youssef En-Nesyri, Hakim Ziyech of nog Sofyan Amrabat.

Lees ook: Walid Regragui verwacht moeilijke wedstrijd tegen Peru

De vriendschappelijke wedstrijd tussen Marokko en Peru zal plaatsvinden op dinsdag 28 maart om 21.30 uur (lokale tijd), in het Cívitas Metropolitano stadion in Madrid. Het is de tweede ontmoeting tussen de twee teams sinds hun wedstrijd op het WK 1970 in Mexico, gewonnen door Peru (3-0).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team