Zoeken

Waterstof: Marokko krijgt grootste elektrolyserfabriek van Afrika

19 januari 2023 - 09:00 - Economie

©

De Belgische elektrolysespecialist John Cockerill heeft zojuist een contract getekend met een Marokkaans bedrijf voor de bouw van één van de grootste elektrolyse-installaties.

De capaciteit van de nieuwe elektrolyserinstallatie bedraagt 5 megawatt per elektrolytstapel, aldus de twee partners. Beiden willen de groene waterstofsector promoten om het product tegen een betaalbare prijs aan te bieden, meldt H2mobile.

Lees ook: Marokko gaat groene waterstoffabriek bouwen

"Ons bedrijf is verheugd over het idee om zijn technologie en knowhow ter beschikking te stellen van de energietransitie in Marokko", zegt Raphaël Tilot, algemeen directeur van John Cockerill Hydrogen. De John Cockerill Group is in 24 andere landen actief en heeft in Marokko ongeveer 650 mensen in dienst.

Lees ook: Marokko wordt wereldmarktleider voor hernieuwbare energie

"De fabriek zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de nationale doelstellingen inzake hernieuwbare energie en de productie van groene waterstof. Het zal de ontwikkeling van een ecosysteem voor zonne- en windenergie door de grote industriële ondernemingen van het land bevorderen", aldus de manager.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team