Zoeken

Waterput in Bangladesh als eerbetoon aan doodgeschoten Firdaous

20 januari 2023 - 19:00 - Wereld

©

De Marokkaans-Belgische Imad Ben, een hulpverlener in hart en nieren, heeft in Bangladesh een waterput gebouwd als eerbetoon aan de 11-jarige Firdaous die om het leven kwam bij een schietpartij in Merksem.

Borgerhoutenaar Imad Ben heeft een stichting waarmee hij geld inzamelt voor allerlei humanitaire projecten. In samenwerking met Riyad Rogiest van hulporganisatie Gardens of the Sincere, heeft hij in een dorp in Bangladesh een nieuwe waterput opgedragen aan de 11-jarige Firdaous, die overleed bij een schietincident in Merksem. Op de waterput staat een foto van Firdaous, met haar naam en de namen van haar ouders. "Ik ken de familie van Firdaous niet persoonlijk, maar iedereen is op de hoogte van het drama dat zich enkele weken geleden heeft afgespeeld", zegt Imad in Het Nieuwsblad.

Lees ook: Mama van doodgeschoten Firdaous verdrietig en boos

Bij moslims is het overigens gebruikelijk om een waterput of moskee te bouwen voor een overleden persoon. "Iedereen is geraakt door de dood van dit onschuldige meisje door zinloos geweld. Daarom ook dat wij het initiatief namen om het meisje betekenisvol te herdenken. Volgens de islam blijft zij nu goede daden verrichten door ervoor te zorgen dat mensen gebruik kunnen maken van deze waterput", zegt Imad.

Lees ook: Honderden aanwezigen op Djanaza-gebed voor Firdaous in Antwerpen

Dat de waterput in Bangladesh is gebouwd is een toeval. "We steunen de bouw van waterputten op plekken waar ze hard nodig zijn", aldus de hulpverlener. "Dat is zowel in Afrika als in Zuidoost-Azië. In dit dorp in Bangladesh was er grote nood aan een waterput en daarom is er ook ineens gekozen om die op te dragen aan Firdaous en haar ouders. We wensten dit snel te doen. De dorpelingen werden op de hoogte gebracht van wat er zich in Antwerpen had afgespeeld. Er is bij de ingebruikname van de waterput dan ook een ceremonie geweest met kinderen en ballonnen en een gebed aan haar opgedragen."

Bladna.nl