Zoeken

België: ballonnen losgelaten als eerbetoon aan kleine Ahmed

16 februari 2023 - 09:00 - Wereld

©

Woensdag stond de school van het Belgische Ressaix stil bij het verlies van Ahmed, het elfjarige jongetje dat zondag overleed aan een hartaanval tijdens een karatewedstrijd. Er werden ballonnen opgelaten ter nagedachtenis van de leerling van de zesde klas.

De kleine plaatselijke school van Ressaix is aangedaan van de tragedie die plaatsvond in Boussu tijdens de Henegouwse Karate Cup. De 11-jarige Ahmed, leerling van de school en lid van de karateclub van Morlanwelz-Carnières, is zondag in het ziekenhuis van Hornu overleden, nadat hij een hartaanval kreeg tijdens de wedstrijd.

Lees ook: Ahmed (11) overlijdt tijdens karatetoernooi in België

Toen het droevige nieuws bekend werd kwam de directie en het onderwijzend personeel in actie, om de leerlingen te troosten. "Mijn zoon begrijpt op het niveau van een kind van zijn leeftijd... Hij praat nooit veel, maar hij vertelde me toch dat ze met andere mensen dan hun leraren konden praten. Het onderwijsteam was in ieder geval geweldig. Vooral omdat het ook voor hen een grote klap is", vertelt de moeder van een klasgenoot van Ahmed aan Sud Info.

De school wil een waardig eerbetoon organiseren voor de jongen van Marokkaanse afkomst. "Maandag was zeer chaotisch. Behalve het opzetten van een condoleanceregister hebben we niet veel nagedacht over het eerbetoon dat we aan Ahmed willen brengen. Dinsdagavond zijn we met de ouders bijeengekomen om naar hun wensen te luisteren. Voorlopig weten we nog niets over de begrafenis", aldus de directrice van de school, die pas afgelopen donderdag in functie trad.

Lees ook: Belgisch voetbaltalent Youssef Boujamaoui (12), broertje en zus komen om bij ongeval in Marokko

De nieuwe directrice geeft toe dat ze Ahmed niet goed kende. "Ik kende hem niet goed, maar iedereen die met mij over hem heeft gesproken zegt dat het een charmante, heel aangename en aardige jongen was. Hij zat al een aantal jaren op de school. De karateclub wil eveneens graag hulde brengen aan Ahmed. Inmiddels is ook daar een condoleanceregister geopend.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team