Zoeken

8 jaar celstraf voor oom van doodgeschoten Firdaous

14 januari 2023 - 10:00 - Wereld

©

De correctionele rechtbank in Antwerpen heeft Younes E.B. (28), bijgenaamd "El Magico", veroordeeld tot 8 jaar celstraf voor cocaïnesmokkel via de haven van Antwerpen. E.B. is de oom van de doodgeschoten Firdaous (11) en de jongste broer van de vermeende drugsbaron Othman E.B. De rechtbank heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen. Zouhair L. (28) en havenmedewerkster Mara D.S. (35) werden eveneens veroordeeld voor hun rol in de mislukte drugstransport van 771 kilo cocaïne.

El Magico is de jongste broer van de beruchte familie uit Borgerhout. In 2016 kwam hij in opspraak na te zijn ontvoerd door Franse criminelen die geld eisten van zijn oudere broer Othman. In februari 2021 probeerde hij via berichtendienst Sky ECC een uithaling van een lading cocaïne te organiseren. In een groepschat spraken hij en met zijn medeplichtigen over een lading cocaïne in een container.

Lees ook: Nichtje (11) drugskoning Othman E.B. doodgeschoten in Antwerpen

De medewerkster van de rederij, Mara D.S., was actief onder de naam "Cleo" op Sky ECC. Toen de speurders bij haar in Mechelen binnenvielen, vertelde ze dat ze de cryptofoon had gekregen van Zouhair L. uit Sint-Niklaas, maar dat ze hem ondertussen in een meer had gegooid. Zouhair L. had haar ontmoet via Tinder en haar ervan overtuigd om voor hem te werken. Volgens de procureur stelde Mara D.S. zelf ook containers voor die gebruikt konden worden voor de drugstransport, meldt HLN.

Lees ook: Beruchte ooms van doodgeschoten Firdaous (11) leiden luxeleven in Dubai

De cocaïnesmokkel werd opgebroken door de douane, die 771,82 kilogram cocaïne in beslag nam in een container voorgesteld door Mara D.S. als "switchbak". Het nichtje van El Magico, de 11-jarige Firdaous, werd enkele dagen geleden doodgeschoten in haar huis in Merksem. De woning van het gezin werd toen onder vuur genomen door onbekenden. Het meisje werd vrijdag naar Marokko gerepatrieerd om er te worden begraven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team