Zoeken

Marokkaanse huishoudster in Palma stal voor 200.000 euro aan sieraden

31 december 2020 - 11:20 - Wereld

©

Het is een van de meest zwaarwegende gevallen van oplichting, vertrouwensbreuk en diefstal van geld en sieraden in de afgelopen jaren. Een 57-jarige Marokkaanse vrouw slaagde erin om haar werkgevers van kostbare bezittingen te beroven ter waarde van meer dan 200.000 euro, in de villa waar ze werkte op Platja de Palma.

De feiten dateren uit 2008, onderstreept website ultimahora. De Marokkaanse werd als huishoudster aanbevolen door vrienden van het stel. Ze deed schoonmaakwerk en andere taken voor de eigenaren van de villa. In de loop der jaren is het vertrouwen gegroeid. De slachtoffers steunden de vrouw ook financieel met grote sommen geld om de huur te betalen of om in haar basisbehoeften te voorzien.

Het echtpaar dat de misdaad meldde, zag vanaf juli dat er grote sommen geld van hun bankrekeningen opgenomen werden met één van hun creditcards. Ze misten ook sieraden. De eigenares van het huis vertelde de politie dat ze veel sieraden achter slot en grendel bewaarde in een kluis in haar slaapkamerkast. Maar de sieraden verdwenen allemaal zonder dat het slot werd geforceerd.

Tijdens hun onderzoek ontdekten agenten van het politiebureau van Platja de Palma dat een groot deel van de gestolen sieraden op de zwarte markt was verkocht. Het duurde niet lang voordat ze beseften dat de schoonmaakster achter de diefstallen zat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team