Zoeken

Dammen in Noord-Marokko 100% gevuld na regenval

2 april 2024 - 18:00 - Marokko

©

De recente regenval in Marokko heeft de reservoirs in het noorden van het land aanzienlijk gevuld. Drie dammen in de regio Tanger-Tetouan-Al Hoceima zijn zelfs volledig gevuld, terwijl de rest van het land een gemengd beeld laat zien.

De dammen Charif Al Idrissi, Nakhl en Chefchaouen in de provincie Tetouan zijn gevuld tot 100% van hun capaciteit. Dit is een belangrijke prestatie en benadrukt de efficiënte waterbeheersing in de regio.

Lees ook: Marokko bouwt meerdere stuwdammen in het noorden

De grootste dam in de regio, Oued El Makhazine in Larache, is gevuld tot 75,23%. Dit is lager dan vorig jaar, toen de dam tot 84,1% gevuld was.

De dammen in de prefectuur Tanger-Assilah vertonen gemengde resultaten. De dam 9 Avril 1947 is gevuld tot 17,5%, terwijl de dam Ibn Battouta een 45,3% bezettingsgraad heeft. De dammen Moulay Hassan Ben El Mehdi en Tanger Méditerranée in de provincie Fahs-Anjra zijn respectievelijk gevuld tot 55,1% en 75,5%. In M’diq-Fnideq is de dam Smir gevuld tot 81,2%.

De dammen in de provincie Al Hoceima hebben de laagste niveaus in de regio. De dam Mohamed Ben Abdelkrim El Khattab is gevuld tot 20,4% en de dam Al Jomoa tot 9,2%.

Lees ook: Tanger-Tetouan-Al Hoceima investeert fors in drinkwater

Op nationaal niveau hebben de Marokkaanse dammen een totale capaciteit van 4463,6 miljard kubieke meter. De totale bezettingsgraad is 27,7%.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team