Zoeken

Algerijnse migranten die via Marokko Sebta binnenkwamen uitgezet

22 november 2023 - 21:15 - Marokko

©

Khaldoune, Oualid en Wassim, drie Algerijnse migranten die probeerden vanuit Fnideq in Marokko naar Ceuta te zwemmen, zijn op 14 november gered door de Spaanse Guardia Civil. Na een korte opvang door het Rode Kruis, zijn ze uitgezet naar hun land van herkomst.

De Algerijnen werden door de Guardia Civil gered toen ze richting de enclave in het noorden van Marokko zwommen. Aan boord van een Spaanse patrouilleboot identificeerden zij zichzelf als Algerijnen en toonden hun identiteitsbewijzen. Enkele dagen later, na een verblijf bij het Rode Kruis, werden ze volgens El Faro de Ceuta teruggestuurd naar Algerije.

Lees ook: Marokkaan met jetski en Algerijnse migrant opgepakt

Na ongeveer vijf uur in de tijdelijke opvangfaciliteiten, opgezet door het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken aan de grens van Ceuta, werden de drie migranten teruggestuurd naar Algerije via Marokko en Tunesië.

Lees ook: Algerijnse migranten met jetski naar Sebta

Wassim, een student journalistiek, wilde samen met Khaldoune en Oualid, politiek asiel aanvragen vanwege sociale problemen in hun thuisland. Ze zijn niet blij met hun uitzetting en stellen dat hun mensenrechten werden geschonden. Ze zijn van plan een klacht in te dienen bij de Verenigde Naties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team