Zoeken

Washington bevestigt steun voor hervormingen Koning Mohammed VI

24 september 2021 - 19:00 - Gemeenschap

©

Met het oog op de "duurzame dialoog" tussen de Verenigde Staten en Marokko, is er sinds woensdag een Marokkaanse delegatie in de Verenigde Staten. Washington heeft van dit bezoek gebruik gemaakt om opnieuw zijn steun te betuigen aan de hervormingen die in het koninkrijk worden doorgevoerd.

Het gaat over de "tiende bijeenkomst in het kader van een dialoog die al meer dan tien jaar plaatsvindt", aldus een verklaring van de Amerikaanse diplomatie, die ook benadrukt dat "Marokko een hechte partner van de Verenigde Staten is".

Lees ook: Verenigde Staten feliciteren Koning Mohammed VI

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken herinnert er in dit verband aan, dat Rabat en Washington, gezien het partnerschap tussen de twee landen, "regelmatig" van gedachten wisselen over diverse aangelegenheden, waaronder de bevordering van de mensenrechten.

Maar deze gesprekken gaan bijvoorbeeld ook over "hoe we kunnen samenwerken om de hervormingsagenda van Koning Mohammed VI vooruit te helpen op gebieden als de vrijheid van meningsuiting en vereniging, de hervormingen van het strafrecht, vrouwenrechten en gendergelijkheid, en over de transparantie van de regering", aldus het departement.

Lees ook: Marokko en de Verenigde Staten voeren maritieme oefening uit

In dit verband streven wij ernaar "concrete en haalbare hervormingen te bepalen, die wij samen kunnen doorvoeren", aldus het ministerie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team