Zoeken

Ambassade van de Verenigde Staten kleurt Marokkaans

13 januari 2022 - 11:40 - Marokko

©

De ambassade van de Verenigde Staten in Rabat heeft op dinsdag 11 januari 2022 de verjaardag van het Onafhankelijkheidsmanifest herdacht door het gebouw te verlichten met de kleuren van de Marokkaanse vlag.

De Verenigde Staten tonen opnieuw dat zij waarde hechten aan hun relaties met Marokko. Dinsdag heeft de Amerikaanse ambassade in Rabat ter gelegenheid van het onafhankelijkheidsmanifest van Marokko, het gebouw in de kleuren van de Marokkaanse vlag verlicht.

Lees ook: El-Borg in Caïro verlicht met kleuren van Marokko na verraad Arabische landen (foto)

De Verenigde Staten en Marokko onderhouden nauwe betrekkingen. Zij hebben het koninkrijk in december gelukgewenst met zijn antiterrorismebeleid en hun lof uitgesproken over de goede bilaterale samenwerking op dit gebied. De Amerikaanse diplomaten prezen met name het werk van de Marokkaanse luchthavenautoriteiten, die "uitstekend werk leveren bij het opsporen van valse documenten".

In december 2020 werd onder impuls van Washington, de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara erkend in ruil voor de normalisering van de diplomatieke betrekkingen tussen Marokko en Israël. Dit leidde tot de goedkeuring van een kaart van Marokko waarop ook de Sahara wordt aangegeven. Op 22 december 2020 hebben de drie partijen een tripartiete overeenkomst ondertekend, waarvan de eerste verjaardag via een videoconferentie is gevierd.

Lees ook: Burj Al Arab in Dubaï met Marokkaanse kleuren (foto’s)

Er zijn geen grenzen aan het partnerschap tussen Marokko, de Verenigde Staten en Israël, en deze trilaterale win-win relatie kan verder worden ontwikkeld in overeenstemming met de visie van Koning Mohammed VI, verklaarde minister Nasser Bourita van Buitenlandse zaken kortgeleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team