Zoeken

Verenigde Staten feliciteren Koning Mohammed VI

2 april 2021 - 13:10 - Marokko

©

Koning Mohammed VI werd woensdag gefeliciteerd door de Verenigde Staten. Er werd waardering uitgesproken voor het persoonlijke en erkende engagement van de vorst voor het klimaat.

John Kerry, de speciale gezant van de Verenigde Staten, zei in de marge van de virtuele ministeriële bijeenkomst met als thema "Klimaat en Ontwikkeling", dat de Marokkaanse Koning tijdens de COP22 in 2016 in Marrakech zijn persoonlijke inzet voor de strijd tegen de klimaatverandering heeft aangetoond. "Het koninkrijk is een belangrijke partner is in de internationale strijd tegen de klimaatverandering", aldus Kerry.

"We kijken ernaar uit om ons partnerschap verder te verdiepen" op de 26ᵉ Conferentie van de leden van de Verenigde Naties over Klimaatverandering (COP26), van 1 tot 12 november 2021 in Glasgow, voegde John Kerry er in een Tweet aan toe.

Op initiatief van het Verenigd Koninkrijk werden tijdens de ministeriële bijeenkomst over "Klimaat en ontwikkeling", ministers en ambtenaren bijeengebracht om in aanloop naar de COP26 de volgende stappen vast te leggen met betrekking tot de aanpak van een reeks prioritaire kwesties voor klimaatgevoelige gemeenschappen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team