Zoeken

Wanhopige situatie voor dakloos Marokkaans gezin in Spanje

2 mei 2023 - 22:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaans echtpaar en hun drie minderjarige dochters van 12, 8 en 5 jaar kwamen een maand geleden illegaal aan in Pamplona vanuit Marokko, verstopt in een trailer met groenten. Zonder middelen of hulp, zijn ze sinds vrijdag dakloos.

Het gezin woonde bij een familielid in Marokko voordat ze besloten te emigreren naar Spanje. De ouders hebben hun meest waardevolle bezittingen in pand gegeven om de 2000 euro te betalen die een vrachtwagenchauffeur vroeg om hen illegaal naar Spanje te brengen.

Lees ook: Yassine is kankerpatiënt en dakloos in Spanje

Na drie dagen reizen, verstopt in een trailer vol groenten, kwamen ze aan in Madrid met hun dochters van 12, 8 en 5 jaar oud. Vervolgens namen ze een bus naar Pamplona waar een bekende hen onderdak bood. Na een maand vroeg de kennis hen om te vertrekken. Met het weinige geld dat ze nog hadden na beroofd te zijn, gingen ze op zoek naar huisvesting. Ze hebben herhaaldelijk de sociale diensten ontmoet om hulp te vragen in deze ernstige noodsituatie. Zonder succes volgens Diario de Navarra.

Lees ook: Marokkaanse gezinnen dakloos in Spanje

De ouders maken zich zorgen over hun dochters die niet naar school kunnen vanwege deze situatie. "We zijn bang dat ze ziek worden. En ook dat ze bij ons worden weggehaald." Sinds vrijdag zijn ze dakloos. De gemeentepolitie heeft hen een nacht in een hostel betaald.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team