Zoeken

Spaanse rechtbank scheidt Marokkaans gezin: Nasser Bourita reageert

24 juni 2023 - 17:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Na de beslissing van de Spaanse rechtbank om de voogdij over de kinderen van een Marokkaanse familie in het noorden van het land in te trekken, heeft het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken deze beslissing becommentarieerd en enkele details verstrekt.

Volgens Nasser Bourita, Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkanen in het Buitenland, besloot een Spaanse rechtbank de kinderen weg te nemen bij het gezin na aantijgingen van herhaaldelijk geweld door een van de ouders.

Lees ook: Marokkanen voorstander "pedagogische tik" in opvoeding kinderen

Bourita stelde dat de informatie verzameld door het Marokkaanse consulaat in Barcelona het misbruik van de vrouw en drie kinderen van het gezin heeft bevestigd. Na deze onthullingen, trad de Algemene Directie voor Kinder- en Jeugdbescherming (DGAIA) van het Catalaanse Ministerie van Justitie op. Twee van de kinderen werden aan hun tante in Bilbao toevertrouwd. De oudste van de drie kinderen, die het meest werd mishandeld, werd in een gespecialiseerd centrum geplaatst.

De minister gaf ook aan dat geen enkel familielid, afkomstig uit de regio Nador, een klacht heeft ingediend om de kinderen terug te krijgen. "Geen enkele Marokkaanse burger uit de regio Nador heeft een verzoek ingediend bij het consulaat van de regio Catalonië om de kinderen terug te krijgen", verzekerde hij.

Lees ook: Marokkaanse verdacht van zware kindermishandeling in Veenendaal

Bourita benadrukte ook het belang voor nieuwkomers in Europa om de wetten van het gastland te begrijpen en rekening te houden met culturele en opvoedkundige verschillen. Hij weersprak ook de beschuldigingen van een Spaans beleid dat erop gericht zou zijn kinderen weg te nemen bij geïmmigreerde Arabische en moslimgemeenschappen, en stelde dat deze maatregelen worden genomen tegen alle gezinnen die hun kinderen mishandelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team