Zoeken

Marokkaans kind gevonden in vrachtwagen in Spanje

3 april 2023 - 22:00 - Wereld

©

De Guardia Civil in Córdoba heeft een Marokkaanse minderjarige gearresteerd die zich in Marokko in een vrachtwagen had verstopt, om illegaal het Spaanse grondgebied te bereiken.

De chauffeur van de vrachtwagen alarmeerde de Guardia Civil nadat hij geluiden hoorde uit de trailer van zijn voertuig, aldus de veiligheidsdienst in een verklaring. Een dienstdoende patrouille in het gebied begaf zich naar de chauffeur, die de vrachtwagen op een parkeerplaats parkeerde, meldt Córdoba Hoy.

Lees ook: Advocaten redden ’vergeten’ Marokkaan in Spaans vreemdelingencentrum

De chauffeur legde aan de agenten uit dat hij tijdens een stop geluiden had gehoord in de trailer. Hij wilde weten wat er aan de hand was. Bij de inspectie van de trailer stelden de agenten vast dat die onbeschadigd was en drie garantiezegels droeg, twee van de Marokkaanse autoriteiten en één van de douane van Algeciras.

Lees ook: Mustapha kwam als kind onder een vrachtwagen naar Spanje en wordt Guardia civil

Daarna openden ze de trailer en ontdekten ze de minderjarige. Hij bekende dat hij in Marokko was ingestapt om illegaal naar Spanje te reizen. De jongeman werd naar het lokale gezondheidscentrum overgebracht voor een onderzoek en werd daarna overgedragen aan de migratiebrigade van de nationale politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team