Zoeken

Wangedrag en verdoezeling van bewijs: Yassine Radi verliest gemeenteraad Sidi Slimane

30 september 2023 - 17:00 - Marokko

©

Parlementslid Yassine Radi, lid van de UC-partij, zal niet terugkeren als hoofd van de gemeenteraad van Sidi Slimane. Dit is besloten door het Administratieve Hof van Beroep in Rabat, dat zijn ontslag heeft bevestigd.

Moeilijke tijden voor Yassine Radi. Na de juridische procedures tegen hem wegens wangedrag, het verbergen van bewijs, obstructie van de rechtspleging en valse verklaringen, heeft hij zijn positie als voorzitter van de gemeenteraad van Sidi Slimane verloren. Donderdag heeft het Administratieve Hof van Beroep in Rabat het ontslag van het UC-lid bevestigd, meldt Al Akhbar.

Lees ook: Ernstige juridische problemen voor Marokkaans parlementslid Yassine Radi

In mei werd Radi ontslagen na een klacht van de gouverneur van de provincie. Na de betrokken partijen op de hoogte te hebben gebracht zal de beslissing van het hof van beroep worden medegedeeld aan het Constitutioneel Hof, dat het vonnis naar alle verwachting zal bevestigen, wat de weg vrijmaakt voor nieuwe verkiezingen om hem te vervangen.

Lees ook: Kamerlid Marokko cel in na val vrouw van balkon in zijn villa

De Gerechtelijke Politie in Rabat zal zeer binnenkort ook andere functionarissen zoals de voormalige voorzitter van de gemeenteraad, Tarik Laaroussi, ondervragen. Laaroussi werd in een auditrapport over wanbeheer in het gemeentebestuur genoemd. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor een groot deel van de geconstateerde disfuncties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team