Zoeken

Kamerlid Marokko en medeplichtigen vervolgd voor verduistering

27 december 2023 - 18:17 - Marokko

©

Mohamed Simo, parlementslid van de Nationale Groepering van Onafhankelijken (RNI) en voorzitter van de gemeenteraad van Ksar El-Kebir, wordt samen met 12 andere leden van deze raad vervolgd wegens verduistering en verspilling van publieke middelen.

Simo, een lid van de RNI – de partij van premier Aziz AKhannouch – werd door de gerechtelijke politie (BNPJ) voor de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Rabat gebracht op verdenking van verduistering van publieke fondsen. Na een eerste verhoor besloot de rechter om Simo en de andere verdachten in voorlopige vrijheid te vervolgen om het onderzoek verder te verdiepen.

Lees ook: Marokkaans Kamerlid vervolgd voor losbandigheid

Het Kamerlid en de 12 leden van de gemeenteraad van de stad in het noorden van Marokko, worden beschuldigd van onregelmatigheden in aanbestedingen voor overheidsopdrachten uit 2021, tijdens de pandemie. Vier klachten in verband met deze onregelmatigheden werden door de procureur-generaal van het Hof van Beroep in Rabat doorgegeven aan de BNPJ voor onderzoek.

Lees ook: Marokko: drugsbaron verraadt parlementslid

Onder de aangevoerde "onregelmatigheden" verkocht een lid van de raad een stuk grond aan de gemeente via zijn bedrijf tegen een hogere prijs dan de werkelijke waarde. Dit land werd gebruikt voor de bouw van een overdekte zaal. De verdachten ontkennen de feiten en beschuldigen de oppositie ervan te profiteren van de anticorruptiegolf om hen te schaden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team