Zoeken

Ernstige juridische problemen voor Marokkaans parlementslid Yassine Radi

10 juni 2023 - 17:00 - Marokko

©

Na twee weken detentie in de Al Arjat-gevangenis is parlementslid Yassine Radi voor de onderzoeksrechter gebracht, samen met zijn twee medeverdachten, een studente en een zakenman. Alle drie worden verdacht van een poging tot moord.

Tijdens deze eerste hoorzitting herinnerde de onderzoeksrechter de drie beklaagden aan de tegen hen ingebrachte aanklachten. Ze worden met name vervolgd voor poging tot moord, het niet verlenen van hulp aan een persoon in gevaar, het niet melden van een misdrijf, het inrichten van een plaats van losbandigheid en minachting van de rechtbank, aldus de krant Al Akhbar.

Lees ook: Kamerlid Marokko cel in na val vrouw van balkon in zijn villa

De feiten dateren van 15 mei, toen de vader van een jonge vrouw dat zou zijn aangevallen in een villa in een chique wijk van Rabat tijdens een feestje, een klacht indiende bij de politie van Agdal Souissi. Na onderzoek ontdekten de agenten dat de villa toebehoorde aan Yassine Radi, parlementslid van de UC-partij in Sidi Slimane.

Het slachtoffer, in een ernstige toestand gehospitaliseerd, beweert te zijn aangevallen en vanaf een balkon te zijn geduwd, wat haar meerdere breuken heeft opgeleverd. Ze houdt val dat ze door een vriendin was uitgenodigd voor een bezoek aan haar tante in een villa in de wijk Hay Ryad.

Lees ook: Marokkaans Kamerlid verdacht van internationale drugsmokkel

De jonge vrouw stelt dat ze ongewild op het feestje was beland en zich er in het gezelschap bevond van Yassine Radi en de zakenman, zijn vriend en medeverdachte. Volgens haar beweringen is het deze laatste die haar seksueel lastigviel en vanaf het balkon van de eerste verdieping van de villa duwde. Daarna werd ze door haar vriendin naar het Cheikh Zaid-ziekenhuis gebracht.

Bladna.nl