Zoeken

Marokkaanse parlementariër veroordeeld voor ontucht

25 november 2023 - 12:00 - Marokko

©

Het hof van Beroep in Rabat heeft parlementslid Yassine Radi, lid van de UC-partij, een zakenman met wie hij bevriend is, en twee jonge vrouwen veroordeeld tot gevangenisstraffen voor het aanzetten tot ontucht en het niet melden van een misdrijf.

Het vonnis werd donderdag uitgesproken. Parlementslid Yassine Radi is veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en een boete van 5000 dirham voor het inrichten van een plaats voor ontucht, het niet verlenen van hulp aan iemand in gevaar, het verbergen van bewijsmateriaal en belediging van de politie, meldt Assabah.

Lees ook: Kamerlid Marokko cel in na val vrouw van balkon in zijn villa

Zijn vriend, een zakenman, kreeg vier jaar gevangenisstraf opgelegd en moet een schadevergoeding van 200.000 dirham betalen aan het slachtoffer voor het aanzetten tot ontucht en het toebrengen van letsel met blijvende invaliditeit tot gevolg. De twee jonge vrouwen die in dezelfde zaak werden vervolgd, kregen van het Hof van Beroep in Rabat respectievelijk acht maanden gevangenisstraf voor valse getuigenis en aanzetten tot ontucht en vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor het niet melden van een misdrijf.

De zaak dateert van mei 2023. Een jonge vrouw werd tijdens een privéfeest in de villa van de parlementariër in Rabat vanaf het balkon op de eerste verdieping geduwd. Ze liep ernstige verwondingen op. Na het incident werd ze naar het ziekenhuis gebracht door haar vriendin. Later werd ze overgebracht naar het academisch ziekenhuis Ibn Sina. De jonge vrouw liep een gebroken ruggengraat op en is sindsdien rolstoelafhankelijk.

Lees ook: Ernstige juridische problemen voor Marokkaans parlementslid Yassine Radi

Terwijl de verdachten probeerden "de zaak in de doofpot te stoppen door de kosten van de ziekenhuisopname van het slachtoffer op zich te nemen" en haar geld aan te bieden, bracht haar moeder de zaak voor de rechter. Er werd een onderzoek geopend, waarop de hoofdverdachten probeerden bewijsmateriaal van het incident te verbergen. Een poging die mislukte door de analyse van hun telefoons.

Bladna.nl