Zoeken

Walid Regragui wil met Atlas Leeuwen "winnend DNA" opbouwen

1 februari 2023 - 16:00 - Sport

©

Walid Regragui wil van de Atlas Leeuwen een sterk team maken dat meer overwinningen behaalt zoals die in Qatar tijdens het WK 2022. De bondscoach van Marokko is van mening dat zijn team geen genoegen mag nemen met het WK.

De run van de Atlas Leeuwen was een primeur en werd door de hele wereld toegejuicht. De spelers beseffen zelf nog steeds niet goed welke prestatie ze hebben neergezet. Maar Walid Regragui vindt het belangrijk om "de voeten stevig op de grond te houden en de winnende cultuur verder te versterken", meldt Le Matin.

Lees ook: Hoe Walid Regragui Ziyech overtuigde om terug te komen

In een interview op de FIFA-website sprak de bondscoach over zijn ambities en zijn vastberadenheid om van Marokko een groots voetbalteam te maken, door het voorbeeld te volgen van de landen die er in slaagden om "een winnend DNA op te bouwen". Hij is de eerste Afrikaanse en Arabische coach die op het WK verschillende records heeft gebroken, maar wil hier geen genoegen mee nemen.

Walid Regragui wil Marokko structureel versterken zodat het land voortaan tot de favorieten behoort en niet op de lijst staat van verrassingen, zoals verschillende media de prestaties van de nationale ploeg hebben getiteld. "We weten heel goed dat er landen zijn die ons voor zijn en die gewend zijn bij de laatste vier te staan of de finale te bereiken. Er zijn nooit veel verrassingen in het WK. In het algemeen zijn het dezelfde landen die de finale bereiken. Ze zijn eraan gewend, ze hebben een winnende DNA opgebouwd," zei de Marokkaanse technicus.

Lees ook: Walid Regragui: "Spanje was beste tegenstander van Marokko op WK"

De bondscoach beseft dat dit veel tijd in beslag kan nemen, maar weet ook dat men er door ambitie, hard werken en wilskracht, altijd wel komt. "Voor 1998 had Frankrijk bijvoorbeeld nog nooit het WK gewonnen, maar vanaf het moment dat ze die beroemde finale bereikten en het glazen plafond verbrijzelden, volgden andere overwinningen, in 2006, 2018 en 2022. Het is dit beroemde DNA dat we moeten opbouwen. Het kan 50, 60 of zelfs 100 jaar duren. We hopen dat het minder is maar we zullen geduld moeten hebben. We moeten eerst beginnen met regelmatig door de eerste ronde in het te WK breken," aldus Walid Regragui.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team