Zoeken

Walid Regragui: "Binationals mogen niet met dubbelzinnigheid spelen"

2 februari 2023 - 17:00 - Sport

©

De coach van de Atlas Leeuwen sprak met RMC over het geval van spelers met een dubbele nationaliteit en de strategieën die zijn bedacht om hen te overtuigen om voor Marokko te kiezen. Walid Regragui sprak met name over Matteo Guendouzi.

"Ik had de kleine Guendouzi ontmoet tijdens een wedstrijd toen ik bij FUS Rabat werkte. Hij was met de Franse U20’s naar het Mohammed VI complex gekomen om tegen de Marokkaanse U20’s te spelen. Toen ik zijn naam zag, vroeg ik hem of hij Marokkaan was. Hij antwoordde me dat hij van Marokkaanse afkomst was. Ik vroeg hem: ’Wil je niet voor Marokko spelen?’ Hij antwoordde me: ’Nee, ik speel voor Frankrijk.’ En hij bleef."

Lees ook: Spaanse krant spot met Marokkaanse binationals

Voor Walid Regragui moeten de spelers die de Marokkaanse voetbalbond (FRMF) of haar afgezanten proberen te overtuigen niet "met dubbelzinnigheid spelen". Over spelers die heel vroeg hun keuze hebben gemaakt, zoals Hakimi, Mazraoui of Ziyech moet men zich "geen zorgen meer maken". De bond is er herhaaldelijk van beschuldigd andere landen hun talenten te ontnemen. Voor de Marokkaanse bondscoach werkt de voetbalbond echter aan een toenadering door waarnemers te sturen naar elk land waar spelers met Marokkaanse roots spelen.

Lees ook: Spelers met dubbele nationaliteit kracht van Marokko

"We zijn van jongs af aan met hen in contact. Wij zijn er niet om te stelen, wij zijn er om hen te begeleiden in hun keuze, wij willen mensen die zeker zijn van de shirt voor Marokko en die zeker zijn van hun keuze. men speelt voor Marokko omdat men voor Marokko heeft gekozen. Als men aarzelt, is men niet geschikt om in Marokko te spelen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team