Zoeken

Officieel: Lamine Yamal keert Marokko rug toe

2 september 2023 - 12:00 - Sport

©

Wat al enkele dagen werd verwacht, is zojuist bevestigd. Lamine Yamal heeft officieel besloten Marokko de rug toe te keren en voor Spanje uit te komen.

De 16-jarige speler werd vrijdag opgeroepen door de coach van La Roja, Luis de La Fuente, een oproep die hij heeft geaccepteerd. De jonge aanvaller zal dus het Marokkaanse shirt niet dragen. Op 8 september speelt hij met het Spaans elftal een wedstrijd tegen Georgië en op 12 september tegen Cyprus.

Lees ook: Walid Regragui’s reactie op zaak Lamine Yamal

Het besluit van Luis de La Fuente om Lamine Yamal op te roepen is geen verrassing. De jonge speler was niet opgenomen in de selectie van bondscoach Walid Regragui voor de komende wedstrijden van Marokko.

Lees ook: Walid Regragui mengt zich in strijd voor Lamine Yamal

Walid Regragui gaf na de bekendmaking van zijn lijst aan dat de aanvaller van Barça voor Spanje had gekozen. "Het is een persoonlijke keuze. We hebben hieraan gewerkt, maar we kunnen niemand dwingen om voor Marokko te spelen. We zijn ons bewust van zijn potentieel en wat hij voor zich heeft. Hij is geboren in Spanje. Ik zou niet graag zo’n beslissing op zijn leeftijd moeten nemen," verklaarde de bondscoach tijdens een persconferentie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team