Zoeken

Officieel: Walid Regragui nieuwe bondscoach van Marokko (video)

1 september 2022 - 17:20 - Sport

©

Het is officieel: Walid Regragui is aangesteld als de nieuwe coach van het Marokkaans nationaal voetbalelftal. Hij volgt Vahid Halilhodzic op, die vorige maand werd ontslagen wegens onenigheid met enkele spelers, waaronder Hakim Ziyech.

De nieuwe coach van de Atlas Leeuwen is geen onbekende in voetbalkringen. Vorig seizoen was voormalig Marokkaans international Walid Regragui coach van Wydad de Casablanca. Zijn successen met de club zijn in het geheugen van de Marokkanen gegrift, want hij won zowel de CAF Champions League als het Marokkaans kampioenschap.

Lees ook: Gaat Walid Regragui Vahid Halilhodzic vervangen?

Regragui’s naam circuleerde al een paar weken, dus het was geen verrassing dat de voetbalbond hem woensdagmiddag op een persconferentie voorstelde. Hij kreeg een vierjarig contract aangeboden met als voornaamste opdracht het Marokkaans nationaal elftal naar het WK 2022 in Qatar te begeleiden.

Lees ook: Walid Regragui als nieuwe bondscoach Marokko getipt, salaris bekend

Veel voetbalinsiders zijn van mening dat de goede resultaten van Walid Regragui voor hem spreken en hem tot de ideale kandidaat hebben gemaakt. Tegen de achtergrond van het onbegrip van de Atlas Leeuwen hopen veel fans nog steeds dat dit verholpen kan worden vòòr de deelname van Marokko aan de Wereldbeker.

Bladna.nl