Zoeken

WK-2022: de verschillende scenario’s voor Marokko

29 november 2022 - 21:00 - Sport

©

Marokko is tweede in groep F na de overwinning op België op zondag. De Atlas Leeuwen kunnen zich donderdag met een gelijkspel tegen Canada plaatsen voor de ronde van 16. Een aantal scenario’s zijn mogelijk.

De Atlas Leeuwen hebben 4 punten behaald na twee wedstrijden in de moeilijke groep F. De nationale ploeg kan zich kwalificeren bij een gelijkspel tegen Canada. De verschillende mogelijke scenario’s in het klassement zijn afhankelijk van Kroatië-België, de laatste wedstrijd in groep F.

Lees ook: Ziyech omschrijft Marokko-België als eenvoudig spel zonder druk

De Atlas Leeuwen zullen zich rechtstreeks kwalificeren als ze gelijkspelen tegen Canada. Indien ze verliezen kan Marokko zich nog kwalificeren als Kroatië België verslaat. Als Kroatië en België gelijkspelen, wordt de tweede kwalificatie gespeeld tussen Marokko en België, die op punten gelijk staan. Dat is een voordeel voor Marokko die +2 goals heeft. In dat geval wordt Marokko gekwalificeerd, zelfs als het tegen Canada verliest, mits het met maximaal 2 doelpunten verschil verliest.

Als België Kroatië verslaat, dan stijgt het land naar 6 punten. Kroatië blijft op 4 punten, met een positief doelsaldo (momenteel is het +4 doelpunten). Het doelsaldo van Marokko is momenteel 2 doelpunten. Marokko zal zich in dat geval kwalificeren als ze Canada verslaan, gelijkspelen of met een klein verschil verliezen, terwijl Kroatië zwaar zou verliezen.

Lees ook: Marokko verslaat België op WK-Qatar

Om al deze berekeningen niet nodig te hebben, zullen de protégés van Walid Regragui het reeds uitgeschakelde Canada moeten verslaan of gelijkspelen. Zowel Kroatië-België als Canada-Marokko, worden aanstaande donderdag om 16 uur gespeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team