Zoeken

Walid Regragui zegt waarom hij Hakim Ziyech niet opriep

1 september 2023 - 17:00 - Sport

©

De afwezigheid van Hakim Ziyech in de selectie voor de komende wedstrijden van het Marokkaans elftal zorgt voor veel vragen in Marokko. Tijdens een persconferentie op donderdag heeft Walid Regragui zijn keuze toegelicht.

"Hakim heeft op 19 augustus bij Galatasaray getekend en kon daardoor niet deelnemen aan de voorbereidende trainingskampen noch de vriendschappelijke wedstrijden van zijn nieuwe club. Het zou verstandiger zijn als hij zich daarop focust. Dit is absoluut geen strafmaatregel. Als hij weer op zijn topniveau komt, zal hij in oktober weer bij ons zijn. Deze beslissing biedt ook kansen aan andere spelers," aldus Walid Regragui.

Lees ook: Walid Regragui sluit Hakim Ziyech uit

Hakim Ziyech werd door Chelsea uitgeleend aan Galatasaray en zal er een seizoensvergoeding ontvangen van 3.587.500 euro voor het seizoen 2023-2024. In geval van een definitieve transfer wordt een extra vergoeding van 2.850.000 euro betaald voor het volgende seizoen. Een contractverlengingsoptie kan hem hetzelfde bedrag opleveren voor het seizoen 2025-2026.

Lees ook: Wedstrijden Marokkaans elftal: verrassingen in selectie Walid Regragui

De Atlas Leeuwen spelen twee wedstrijden op 9 en 12 september, respectievelijk tegen Liberia in het kader van de Afrika Cup waarvoor Marokko al is gekwalificeerd, en tegen Burkina Faso in een vriendschappelijke wedstrijd in het Franse Lens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team