Zoeken

Nieuwe tegenvaller voor Hakim Ziyech

9 oktober 2023 - 19:00 - Sport

©

Okan Buruk, trainer van Galatasaray, heeft laten weten dat de Marokkaanse international Hakim Ziyech nog steeds niet beschikbaar is. Het is daarom ook niet zeker dan hij kan worden opgesteld voor de twee vriendschappelijke wedstrijden van Marokko.

Ter voorbereiding op de Afrika Cup, die wordt gehouden van 13 januari tot 11 februari 2024 in Ivoorkust, zal Marokko op zaterdag 14 oktober een vriendschappelijke wedstrijd spelen tegen het gastland in Abidjan (18:00 Marokkaanse tijd). Op dinsdag 17 oktober speelt het Marokkaans elftal ook een kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup tegen Liberia in het Grote Stadion van Agadir. Hakim Ziyech, aanvallende middenvelder van Galatasaray SK, zal mogelijk afwezig zijn.

Lees ook: Hakim Ziyech maakt comeback

Na een sterke start bij zijn nieuwe club - één doelpunt en één assist in drie wedstrijden - kampt de Marokkaanse international al enkele dagen met een spierblessure. "Ziyech heeft nog steeds een lichte pijn in zijn voet. We willen geen risico’s nemen. Deze spelers zijn niet gewend aan het spelen van opeenvolgende wedstrijden. Ze hebben lange tijd niet gespeeld. Na het spelen van 3 wedstrijden, kreeg hij pijn," aldus Okan Buruk, de trainer van Galatasaray. De 30-jarige Atlas Leeuwis daarom nog steeds niet beschikbaar.

Lees ook: Wedstrijden Marokkaans elftal: veranderingen in selectie, Ziyech opgeroepen

Als Ziyech goed herstelt van zijn blessure, kan hij zich bij zijn Marokkaanse teamgenoten voegen. Zo niet, dan zal Marokko zijn twee vriendschappelijke wedstrijden zonder de sterspeler moeten spelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team