Zoeken

Atlas Leeuwen "trots en vereerd" door audiëntie bij Koning Mohammed VI

23 december 2022 - 11:00 - Sport

©

De Atlas Leeuwen werden bij hun aankomst op de luchthaven van Rabat-Salé als helden verwelkomd en mochten ’s avonds ook op audiëntie bij Koning Mohammed VI, in het koninklijk paleis in Rabat.

Tijdens de audiëntie heeft de Koning een onderscheiding gegeven aan Fouzi Lekjaa, de voorzitter van de Marokkaanse Voetbalbond (FRMF) en aan Walid Regragui, de coach van de Atlas Leeuwen. Ook de spelers, die vergezeld waren van hun moeders, werden gedecoreerd.

Lees ook: Triomfantelijke ontvangst Atlas Leeuwen (video)

"Het is een grote eer om de Koning te mogen ontmoeten," zei Romain Saïss, de aanvoerder van de Atlas Leeuwen. Uit deze uitnodiging blijkt volgens hem het belang dat de Koning hecht aan de ontwikkeling van het voetbal. "Het is een bladzijde van de voetbalgeschiedenis die in Marokko is geschreven en ik hoop dat dit slechts het begin is en dat we mooie bladzijden van deze geschiedenis zullen blijven schrijven," verklaarde de speler van Bésiktas uit Istanbul.

Voor Sofyan Amrabat was het onthaal door Koning Mohammed VI een "droom die uitkomt". Hij richtte zich tot het Marokkaanse volk dat "eensgezind" achter de nationale ploeg is blijven staan. "Het is ongelooflijk. Ik heb dit nog nooit in mijn leven gezien. Het is alsof we de Wereldbeker hebben gewonnen," zei hij. "We zijn erg trots dat we onze mensen vreugde hebben gebracht," voegde de middenvelder eraan toe.

Ook Achraf Hakimi was blij de Koning te hebben ontmoet en enorm ontroerd door de jubelstemming onder de bevolking. "We zaten daar onder elkaar en opgesloten, maar het Marokkaanse volk hier zo gelukkig te zien geeft ons veel motivatie en kracht voor de grote successen die ons nationale team in de toekomst nog zal boeken."

Lees ook: Achraf Hakimi doet beloftes aan Marokkanen

Jawad El Yamiq drukt eveneens zijn trots en vreugde uit over de eer die hem is toegekend en belooft dat de Atlas Leeuwen "zullen blijven werken om het Marokkaanse voetbal ver te brengen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team