Zoeken

David Fischer bouwt Marokkaans huis in Florida

23 december 2021 - 17:40 - Wereld

©

David Fischer, de vroegere ambassadeur van de Verenigde Staten in Marokko, en zijn vrouw hebben een woning gekocht in Florida en zijn van plan deze te verbouwen in Moorse stijl met een Marokkaanse architectuur. Het echtpaar heeft toestemming gekregen van de Architectural Commission.

De Architectural Commission heeft vrijdag een unaniem akkoord gegeven voor de bouw van een nieuw verblijf in Moorish Revival-stijl op het North End landgoed dat het echtpaar Fischer vorige zomer kocht op 1025 N. Lake Way, aan de overkant van hun eigendom aan het meer, meldt de Palm Beach Post. Het koppel is van plan het nieuwe woonhuis met drie slaapkamers te benutten als gastenverblijf, vertelde architecte Leslie Pearce van Smith Architectural Group in Palm Beach aan de commissie.

Lees ook: Deze Marokkaans ingerichte huizen zijn een kijkje waard (foto’s)

Het twee verdiepingen tellende gebouw komt op een derde van een hectare tussen Garden Road en Laurian Lane. Het huis krijgt een dambord-vormig stenen terras met zicht op het zwembad en een open haard in minaret-stijl. De Moorish Revival stijl heeft historische wortels in Palm Beach, maar is niet meer gebruikelijk, aldus Leslie Pearce.

Lees ook: Deze prachtige huizen in Marokko gaan indruk op je maken! (foto’s)

Volgens de architecte waren de Amerikaanse diplomaat en zijn vrouw onder de indruk van de architectuur van Marokkaanse gebouwen in 2020 en 2021, toen David Fisher ambassadeur van de Verenigde Staten in Marokko was. "Ze wilden iets van de architectuur waar ze in Marokko van hielden meebrengen naar Palm Beach," zei Pearce.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team