Zoeken

VS maakt Marokkaanse lithium competitiever

25 april 2023 - 17:00 - Economie

©

Een door de senaat goedgekeurde wet in de Verenigde Staten over groene energie en klimaat, voorziet in een belastingkrediet van maximaal 7500 dollar voor de aankoop van een Amerikaanse elektrische auto. Deze maatregel zal de concurrentiepositie van lithium geproduceerd in Marokko, Israël, Jordanië en vele andere landen versterken.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Financiën kunnen meer dan een dozijn nieuwe modellen en sommige van hun varianten volledig of gedeeltelijk profiteren van het nieuwe krediet, meldt CNN. Een klein aantal modellen - voornamelijk voertuigen die in het buitenland zijn geproduceerd - komen voorlopig niet in aanmerking. Tot nu toe zijn alleen voertuigen van de "drie grote" Amerikaanse producenten van elektrische voertuigen - Ford, General Motors en Stellantis - en Tesla in aanmerking gekomen voor het nieuwe krediet.

Lees ook: Mangaan van goede kwaliteit ontdekt in Marokko

Volgens hoge regeringsambtenaren zou de nieuwe regel lithium uit landen die handelsovereenkomsten over essentiële mineralen hebben gesloten met de Verenigde Staten, concurrerender maken. Deze landen zijn Australië, Bahrein, Canada, Chili, Colombia, Costa Rica, de Dominicaanse Republiek, El Salvador, Guatemala, Honduras, Israël, Jordanië, Korea, Mexico, Marokko, Nicaragua, Oman, Panama, Peru, Singapore en Japan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team