Zoeken

VS spreken in Algerije steun uit voor Marokkaans plan voor Sahara

12 januari 2021 - 16:40 - Wereld

©

Tijdens een bezoek aan Algerije heeft de Amerikaanse onderminister voor het Midden-Oosten en Noord-Afrika, David Schenker, opnieuw laten weten dat de Verenigde Staten het autonomieplan van Marokko voor de Marokkaanse Sahara zien als enige oplossing voor het conflict in het gebied.

Schenker liet dit weten in een reactie op een vraag over de aanstaande uitdagingen van de deal van Trump. Volgens hem heeft de Amerikaanse regering de vrijheid om zijn eigen buitenlandse beleid te bepalen.

De bewindsman stelde tevens dat de problemen tussen Marokko en de Polisario alleen met politieke onderhandelingen opgelost kan worden. "Wij vinden dat de onderhandelingen plaats moeten vinden in het kader van het Marokkaanse autonomieplan", aldus Schenker.

Volgens de Amerikaanse diplomaat heeft niemand van de situatie van de afgelopen decennia geprofiteerd. Hij is van mening dat de Verenigde Staten een serieuzere, realistischere en geloofwaardigere oplossing voor het conflict in de Sahara hebben aangeboden. "Dus denk ik dat het vinden van een oplossing een gedurfde, creatieve en onorthodoxe benadering van het probleem vereist, en dit is wat onze regering heeft gedaan", concludeerde Schenker.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team