Zoeken

Trump furieus op kritiek Sahara-erkenning van ex-adviseur John Bolton

25 december 2020 - 17:00 - Wereld

©

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn ongenoegen geuit over de recente opmerkingen over de Sahara van zijn ex-veiligheidsadviseur, John Bolton. In een reactie op Twitter noemt hij Bolton "een van de domste mensen in Amerika".

In een reactie op de erkenning van de Marokkaanse soevereiniteit over de Sahara door de Verenigde Staten, heeft de voormalige adviseur het besluit een "ernstige fout" genoemd. Volgens Bolton zal de volgende president Joe Biden onnodige deals van Trump erven.

President Trump reageerde op Twitter: "Wat kan Bolton, een van de domste mensen in Washington, weten? Was hij niet degene die zo dom op televisie zei: "Libische oplossing", om te beschrijven wat de Verenigde Staten gingen doen voor Noord-Korea? Ik heb genoeg andere domme verhalen van Bolton".

Op donderdag 10 december ondertekende president Trump een decreet waarin de soevereiniteit van Marokko over de Sahara door de Verenigde Staten wordt erkend. In dit presidentiële bevel staat tevens dat "het autonomieplan van Marokko de enige realistische optie is om tot een rechtvaardige, duurzame en wederzijds aanvaardbare oplossing voor het geschil over de Sahara te komen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team