Zoeken

Filipijnse dienstmeisjes gedwongen tot prostitutie in Marokko

29 april 2014 - 19:41 - Marokko

©

Duizenden Filipijnse dienstmeisjes zijn het slachtoffer van mishandeling in Marokko. Velen van hen worden zelfs seksueel misbruikt door hun Marokkaanse werkgevers.

Volgens Al Massae verklaarde de Filipijnse ambassadeur in Libië dat ruim 3000 Filipijnse vrouwen in erbarmelijke omstandigheden in Marokko werken. De diplomaat preciseerde wel dat deze cijfers niet officieel zijn. Volgens hem belandt een meerderheid van deze vrouwen in Marokko via mensenhandelorganisaties.

De Filipijnse diplomaat betreurde de afwezigheid van wetten om deze vrouwen te beschermen. Hij beloofde de zaak met de Marokkaanse regering te bespreken en hoopt op een akkoord over de aanwerving van Filipijns huispersoneel. De Filipijnen hebben enkel een honorair consul in Casablanca.

Vakbond ODT bevestigde aan Al Massae dat veel Filipijnse dienstmeisjes het slachtoffer zijn van fysiek en seksueel geweld in Marokko. Sommigen van hen worden zelfs in de prostitutie gedwongen.

In 2013 had de ambassade van Indonesië in Marokko ook al laten weten dat tientallen Indonesische huiswerkers werden uitgehongerd, gemarteld en seksueel misbruikt door hun Marokkaanse werkgevers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team